x

LUCKA 22: ''Stänga in mig själv och stänga ute idioterna''

LUCKA 22: ''Stänga in mig själv och stänga ute idioterna''

Conny Nimmersjö har under 2015 hunnit med att släppa ett hyllat soloalbum, men även rullat runt en hel del med Bob Hund. Hur hans år har varit? Det får du veta här i lucka 22.

Vilken låt kännetecknar 2015 för dig?

– Faucet – Earl Sweatshirt. Personligen mår jag bättre än någonsin, men det har varit ett tungt år, politiskt sett. Vissa dagar har jag bara velat dra täcket över huvudet, och aldrig mer vakna. Stänga in mig själv och stänga ute idioterna, för att överleva på det privata planet, det är väl vad den här låten hjälpt mig med.

Vilket album kännetecknar 2015 för dig?

– Barter 6, Slime Season och Slime Season 2 - Young Thug. 2015 är Young Thugs år, helt enkelt. Tre album på min bäst 10-lista. Självklarheten i uttrycket, fraseringarna, jag har lyssnat ihjäl mig på detta i år. En fest.

Vad var din största musikaliska händelse 2015? 

– Bob Hund har fått göra en hel del gig i år. Det har gjort att vi har haft roligare och varit bättre live än på många år. 

Och din värsta?

– Om det räknas som en musikalisk händelse så gick det en kall dusch genom kroppen på mig när jag nåddes av beskedet att John Essing hade brutit handen i Hammenhög efter spelningen när han skulle rodda ihop sina distboxar.

Vad betyder julen för dig?

Karl-Bertil Jonssons Julafton och A Christmas Carol sammanfattar det bra.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Tak över huvudet och en fristad åt alla som är på flykt.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA