x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Försök få tag på Madi Banja i Malmö, lär känna Uppsalarapparna igen i Borlänge och lyssna på den flerfaldigt prisbelönade gyllene rösten i Göteborg. Det är ett smakprov av vad helgens konserter har att bjuda på.

LABYRINT

Medan Aki från Labyrint delar med sig av sina visioner från balkongen och även om han till viss del har fått hjälp av sina vänner på den nya skivan har själva hiphop-kollektivet inte släppt något nytt tillsammans sedan 2014. Just därför kanske det är lite sådär extra viktigt att styra stegen mot Dalarnas största tätort ikväll. Om man vill veta hur det numera låter, vill säga.

Restaurang Liljan, Borlänge, fredag 8 januari

SEINABO SEY

Hon plockade alldeles nyss hem två gyllene GAFFA-priser och är nominerade i tre kategorier inför årets P3 Guld. Ikväll tar hon med sig sitt bombastiska röstregister till staden i väst och för den som vill känna av glansen från ädelmetallerna finns inga andra alternativ.  

Konserthuset, Göteborg, fredag 8 januari

MADI BANJA

Full pott och en överlag fin recension blev det när Veronica Larsen recenserade Madi Banjas debutalbum Det Var Inte Med Meningen tidigare förra året. Ett magiskt möte mellan yin och yang. Motsatser och sammanhang. Madi kan vara svår att få tag på, men han bör stå på Babels scen på lördag.

Babel, Malmö, lördag 9 december

Missa inte heller:

JASON ISBELL
Pustervik, Göteborg, fredag 8 december

THE SYMPATHY
Jazzhuset, Göteborg, lördag 9 december

JOHAN JOHANSSON
Restaurang L'Orient, Linköping, lördag 9 december

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA