x

GUIDE: Helgens konsertmåsten

GUIDE: Helgens konsertmåsten

Galaglitter på P3 Guld och albumfirande med Little Jinder är två av hörnstenarna under helgen, som avrundas med en smygtitt på vad slovenska Laibach har att bjuda på under året.

Little Jinder

Allting Suger inte som Little Jinders nya album antyder i titeln. Albumet belönades med full pott i GAFFAs recension och på fredag blir Pustervik skådeplats för releasefesten. Under lördagen kan festen förlängas för Jinders del på P3-Guldgalan – hon är nominerad i kategorierna Årets Artist och Årets Pop.

Pustervik, Göteborg, fredag 15 januari

P3 Guld 2016

Det har blivit dags för den fjortonde guldgalan. 30 artister är nominerade och på lördag delas priser ut i totalt nio kategorier. På scenen i Scandinavium uppträder bland annat Zara Larsson, Otto Knows, Norlie & KKV, Dolores Haze och Jonathan Johansson. Galan är under ledning av radioprofilen Tina Mehrafzoon.

Scandinavium, Göteborg, lördag 16 januari

Laibach

Det slovenska EBM-kollektivet Laibach blev det första västerländska bandet som klämde in Nordkorea i turnéschemat. Förra året gjorde bandet två uppträdanden i huvudstaden Pyongyang som kommer att rendera i en dokumentär som släpps i år. Den kontroversiella ensemblen bjuder på en förhandstitt i samband med spelningen på Debaser Medis i Stockholm.

Debaser Medis, Stockholm, söndag 17 Januari

Missa inte heller:

FREDAG 15 JANUARI:

Marduk + Support
Restaurang Liljan, Borlänge

Sine City + Penny Showman
Club Devolution, Stockholm

Unge Ferrari
Nefertiti, Göteborg

LÖRDAG 16 JANUARI:

Im From Barcelona + Hundhimlen
Debaser Medis, Stockholm

King´s Call – Phil Lynott Tribute Night
Klubben/Fryshuset, Stockholm

Kristofer Åström
Pustervik, Göteborg

The Dahmers
Bankiren, Västerås

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA