x

Svensk popstjärna mordhotad – ''7 dagar är allt du får''

Svensk popstjärna mordhotad – ''7 dagar är allt du får''

17-årige Omar Rudberg från The Fooo Conspiracy har mordhotats på Twitter, skriver Hallands Nyheter. Hotet riktas från en anonym användare som kräver att Omar Rudberg lämnar det svenska pojkbandsfenomenet The Fooo Conspiracy inom en vecka, annars ska artisten mördas.

Händelsen chockade Omars mamma Wilnur Rudberg, som har valt att kommentera det inträffade för Hallands Nyheter.

– Jag var i chock när jag såg det; att någon hatar min son på det viset. Men man blir arg också, det är inte första gången. Under hela skolgången i Åsa har han fått höra att han skulle vara bög och neger, säger Wilnur Rudberg till tidningen.

Wilnur Rudberg har även gått ut på Facebook och skrivit om händelsen, som inträffade den 4 januari. I inlägget har en skärmdump från hotet bifogats.

– Jag ville gå ut offentligt för att visa att det här är någonting som händer, säger hon till Hallands Nyheter.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt för hotet. Klas Olsson, förundersökningsledare på Kungsbackapolisen, menar att den här typen av hot är komplicerade att utreda.

– Internet är ju jättebra för där kan man vara anonym. Man kan kritisera olika sorters diktatorer utan risk men det innebär att man i princip aldrig kommer någonstans med de här ärendena. De här företagen lämnar i princip aldrig ut någonting till oss och servrarna står i USA, säger förundersökningsledaren till Hallands Nyheter.

 

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA