x

Här är veckans mest virala låtar

Här är veckans mest virala låtar

Bowie, kriminologen Leif G.W. Persson, Jonathan Johansson och Örebro-rockarna Smash Into Pieces har något gemensamt. De nämnda har förmodligen dykt upp i ditt flöde på sociala medier. Men har du verkligen lyssnat? Här är låtarna som har flest delningar i Sverige, sammanställt i Spotifys Viral 50-lista.

David Bowie befäster, inte helt oväntat, listans förstaplacering när allt summeras (Elva låtar med på listan).

Men vår Starman in the sky hedras inte enbart för gamla meriter. Han har dubbelparkerat i toppen med Heroes som följs av Lazarus från senaste albumet Blackstar. På femteplats har Life On Mars? letat sig in.

För Smash Into Pieces är siffran tre det magiska talet, både på listan och i studion. Metal-kvartetten från Närke släpper album nummer tre i år, och i dagarna har de bjudit på vad som komma skall med singeln Merry Go Round. Bandet har kommenterat den virala framgången på Facebook med orden: "It feels amazing to share the winners stand with a true legend ... David Bowie".

Malmöpågen Jonathan Johanssons nya singel Real Thing har delats till en fjärdeplats. På lördag framförs låten inför ett stort auditorium P3 Guld. Kriminalprofessor Leif G.W. Persson tycks ständigt vara i ropet i Facebookflödet. I GW Droppa Basen Förfan! sätter Gustav Haglund toner till professorns mumlande.

Lyssna på hela listan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA