x

Eagles gitarrist och grundare död

Eagles gitarrist och grundare död

Glenn Frey, gitarrist i det amerikanska rockbandet Eagles, har dött 67 år gammal. Frey dog i New York och enligt bandet ska hans död har orsakats av komplikationer från bland annat tjocktarmsinflammation, lunginflammation och ledgångsreumatism.

"Ord kan inte beskriva vår sorg eller vår kärlek och respekt för allt han har gett oss, hans familj, musikvärlden och miljontals fans", skriver bandet.

Glenn Frey var en av grundarna till Eagles som var en enorm framgångssaga under 1970-talet. Frey spelade inte enbart gitarr i bandet utan han sjöng även på hitlåtarna Take It Easy, Tequila Sunrise och Heartache Tonight. Han var dessutom med och skrev låten Hotel California som kom att bli Eagles största hit någonsin. När bandet splittrades 1980 påbörjade Frey en solokarriär som resulterade i fem soloalbum. Hans största framgång som soloartist blev The Heat Is On, låten nådde en andraplats på den amerikanska singellistan och var soundtrack till filmen Snuten i Hollywood.

Eagles återförenades 1994 och släppte ett sista studioalbum 2007. Gruppen har under åren sålt mer än 150 miljoner skivor och idag sörjer hela nöjesindustrin gruppens grundare. Skådespelarna Melissa Gilbert och Rob Lowe är två av dem som hyllar Frey på Twitter:

"Tack för soundtracket till mitt liv"

Eagles senaste spelning i Sverige var 2011, då spelade bandet på Norrporten Arena i Sundsvall.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA