x

Svensk festival inför trygghetsåtgärder

Svensk festival inför trygghetsåtgärder

Weekend Festival Sweden inför flera åtgärder för att kunna öka tryggheten för festivalens besökare. Initiativet kommer mycket lägligt med tanke på förra veckans rapportering gällande de sexuella övergreppen på festivalen We Are Sthlm förra året. Tozer Islercelik är festivaldirektör för Weekend Festival Sweden och skriver i ett pressmeddelande: 

"Vi har lång erfarenhet av musik och nöje genom festivaler och nattklubbsliv. Tyvärr förekommer händelser med hot, våld och övergrepp. Detta hör inte hemma vare sig på vår festival eller någon annanstans i samhället. Det är viktigt för oss att ta vårt ansvar som arrangör och aktivt arbeta förebyggande och skapa trygghet för våra besökare. Att gå på en festival som Weekend Festival Sweden ska vara en fantastisk upplevelse och bli ett minne för livet. En viktig del i detta är att besökarna ska känna sig trygga."

Weekend Festival Sweden är ett nytt tillskott på Sveriges festivalscen och har premiär den 5-6 augusti. Festivalen kommer äga rum i Stockholm och för att kunna erbjuda en så säker miljö som möjligt kommer det att finnas tillgång till både ett trygghetsnummer och ett trygghetsteam.

Telefonnumret ska göra det smidigare för en person att komma i kontakt med en trygghetscentral ifall personen blir utsatt för eller ser någon som blir utsatt för våld eller övergrepp. Trygghetsnumret kommer att kompletteras med personal som rör sig aktivt bland festivalbesökarna och det kommer även placeras ut flera tält på festivalområdet dit besökarna kan vända sig om de känner sig oroliga eller utsatta.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA