x

Svenskt indieband lägger ner efter 3 album – ''Det gör oerhört ont''

Svenskt indieband lägger ner efter 3 album – ''Det gör oerhört ont''

Det svenska indieproggrock-bandet Samling lägger ned, meddelar man idag i ett pressmeddelande. Tillsammans med följande uttalande.

''Efter 6 år, tre album, en grammisnominering och åtskilliga spelningar lägger Samling ner. Det som började som ett lättsamt projekt mellan vänner blev snabbt någonting annat. Något större, finare och något som alla inblandade har beskrivit som väldigt speciellt.

Bandets tredje och nu alltså sista album Sen Glömmer Jag Hur Du Ser Ut kom i oktober förra året och recenserades här. Efter det drog de ut på turné, men nu är det alltså dags att säga tack och hej.

"Det gör otroligt ont men det måste göras. Det som nu är vackert löper risken att så småningom bli någonting fult och det tänker jag inte låta ske", säger sångaren Max Groundstroem.

Tråkigt tycker vi, men är det så bandet känner så är det ju så. Man får dock en sista chans att ta del av bandet live. De gör nämligen en sista spelning på Debaser Medis den 27 februari. Enligt pressmailet utlovas den största sättningen hittills med nya och gamla medlemmar inklusive gäster på scen.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA