x

''Att tappa hoppet om livet och bli något man inte vill vara''

''Att tappa hoppet om livet och bli något man inte vill vara''

Albumet I'm Alone Even With You "går utav bara farten, är vansinnigt melodiskt och kastar ur sig sånginsatser som jämnar trumhinnorna med marken" skriver GAFFAs Patrik Svensson i sin recension. Gruppen som ligger bakom det hyllade albumet heter Rotten Mind och består av Jakob Arvidsson, Jakob Blom, Johan Sverredal och Viktor Nordin. Det är Rotten Minds debutalbum men det hindrar dem inte från att gräva djupare i destruktiva förhållanden, utanförskap och normhets i sin låtar. Nedanför berättar Jakob Arvidsson och Jakob Blom om var och en av skivans tolv låtar. Lyssna på låtarna samtidigt som du läser om musiken.

1. Your Voice Inside My Head 

Jakob Arvidsson: De flesta låtarna på den här skivan handlar om en speciell tid eller en speciell händelse i mitt liv. Den här handlar om 2014 och allt som hände i mitt liv då. Ni vet en sån tid när det känns som att allt händer samtidigt och allt bara är skit. Jag var mitt i en flytt, hade knappt några pengar och det tog slut mellan mig och min flickvän. Men jag antar att jag kan tacka henne för att jag tog tag i det här bandet. 

2. I Don't Want To Be The One 

Jakob Arvidsson: En tjej jag träffade ett kort tag förra året efter all den där skiten behandlade mig illa och vi båda blev nog bara sämre människor av att vara med varandra. Den handlar väl mest om att fatta när det är dags att bryta upp med saker som förstör för en.  

3. Damaged State Of Mind

Jakob Arvidsson: Ibland kan man se människor förändras på grund av att de vill känna rätt personer och så vidare. Den här låten handlar om kappvändare. Det är svårt att förklara hur jag menar här, men det är en speciell tid och person det här handlar om. Det känns dock som att de flesta kan känna igen sig i detta. När människor man tror sig känna jävligt bra och bryr sig mycket om visar en helt annan sida helt plötsligt som inte är så soft. 

4. Teenage Mess Up

Jakob Arvidsson: Alla nätter man har varit ute och härjat runt och krossat glas, druckit massor, blivit jagad av vakter och snutar och så vidare. Den handlar om att vara tonåring och en misfit. Att bli pekad på på stan för att en ser annorlunda ut. Att få stryk för att en tycker annorlunda. Precis som det var när man var 15 år och som det till viss del fortfarande är idag. 

5. Slaughterhouse Refugee

Jakob Blom: En gubbe råkar ut för en hjärnblödning, en jättelik översvämning, han blir bortspolad och försöker hitta hem. Med uppsvällda tarmar och en kemiskt utarmad magsäck vandrar han genom universums olika dimensioner. I obalans med sitt förflutna och sin framtid är han på flykt för att finna ro och mening.

6. No Hope For Me

Jakob Arvidsson: No Hope For Me handlar om att inse att man gör exakt samma sak om och om igen och inte riktigt fatta hur en ska ta sig ur den cirkeln. Att skapa problem för sig själv konstant kan jag mer än väl känna igen mig i. Den handlar om att tappa hoppet om livet och bli något man inte vill vara. 

7. This Place Is Rotting Away

Jakob Arvidsson: Idén till låten kom när jag och vår trummis Victor bodde ihop. Vi bodde i en gammal lägenhet som det var råttor i. Ibland hörde jag råttorna på natten och en natt när jag låg vaken så skrev jag en bit av den här texten. Men vartefter jag började bli klar med texten så fattade jag att den handlade om mycket mer än bara vår lägenhet. Jag kan hitta saker hela tiden som jag kan identifiera med den här låten. Platser, människor, händelser. 

8. Watch Me Watch You 

Jakob Arvidsson: Den här låten skrev jag i studion. Inte bara texten, utan hela låten. På grund av det så är den lite kryptisk. Men i grund och botten tror jag den handlar om att leva i ett samhälle där samhället inte vill ha en men att inse att det finns många fler som känner samma sak. 

9. Pharmaceutical Consulation 

Jakob Blom: En tant ser skönheten i att berusa sig istället för att ta ansvar för sitt eget eller någon annans jävla liv. I ett tillstånd av likgiltig eufori springer hon mot närmaste nödutgång.

10. Offspring Of Supreme Value 

Instrumental.

11. Can't Control Me No More

Jakob Arvidsson: Den här handlar om att vara normkritisk. Vi föds in i den här världen där allt ska vara på ett speciellt sätt. En del saker blir kanske bättre men många saker blir också värre ju längre tid det går. Att se rasism, sexism och så vidare vara så jävla vanligt idag är för mig helt sjukt. Den handlar om vikten i att tänka själv och inte hamna i samma spår som många andra bara för att det är den enkla vägen att gå. Den handlar om att inte vara en idiot helt enkelt. Den handlar om att inte rösta på SD. 

12. Nowhere To Go

Jakob Arvidsson: Titeln säger ganska mycket. Den handlar om att vara pank och inte ha nånstans att ta vägen. Den här är lik den första ganska mycket och baserad på mitt 2014.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA