x

Anklagas för sexualbrott mot artister

Anklagas för sexualbrott mot artister

Heathcliff Berru, grundaren av PR-företaget Life Or Death, avgår från sin post efter anklagelser gällande sexualbrott.

Det började med att sångerskan Amber Coffman postade tweets där hon anklagar Heathcliff Berru för sexuella trakasserier, hon skriver bland annat att många kvinnor har läskiga historier om Berru men att de är för rädda för att våga berätta. Coffman skriver även om hur trött hon blir på att män som trakasserar kvinnor kommer undan med det för att deras vänner inte håller dem ansvariga för sina handlingar.

Efter Coffmans twittrande valde flera kvinnor att träda fram och berätta om sina upplevelser. Bethany Cosentino, ena halvan av rockduon Best Coast, berättar om hur hon har varit för "freaked out" för att klara av att berätta om vad som hänt henne. Även Faith Silva och artisten Tearist beslutade sig för att twittra om Berrus trakasserier. Faith Silva anklagar Berru för att ha drogat kvinnor medan Tearist skriver om hur Berru utsatt henne för sexuella trakasserier:

"In 2009 he grabbed my ass and then held me down onto my couch as he unzipped his pants & forced my hand on his dick".

Flera artister som har varit representerade av Berrus företag har reagerat på nyheten och valt att avbryta samarbetet och i förrgår kväll meddelade Berru att han lämnar sin tjänst. Han gav ett uttalande om hur han är "deeply sorry" och att han "losing battle against drugs and alcohol".

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA