x

Låt oss aldrig glömma när rapstjärnan misstog Eskilstuna för Stockholm

Låt oss aldrig glömma när rapstjärnan misstog Eskilstuna för Stockholm

2009 var året då rappen kom till Sverige i egen hög personlighet. Xzibit tog ett break från allt bilpimpande på MTV och begav sig till Halmstad för att spela på en lokal sylta. Samma år passade även Fat Joe på att utforska Sverige utanför Stockholm. Eller?

Fat Joe, eller Joseph Antonio Cartagena som han egentligen heter, hade lämnat studion för en paus i produktionen av sitt nionde studioalbum, Jealous Ones Still Envy 2, uppföljaren till 2001 års album med samma namn. En majsemester i Södermanland skulle få honom att koppla av från mixerbordets alla reglar. En spelning på Lokomotivet i Eskilstuna stod på turnéplanen.

Ken Ring och Pato Pooh kallades in för att värma upp publiken innan Terror Squad-medlemmen Fat Joe skulle möta sin svenska fanskara i Eskilstuna, just det Eskilstuna så att ingen förvirring uppstår.

Men någon Lonely Planet-guide med tillhörande karta fanns kanske inte till förfogande för Fat Joe. Av mellansnacket att döma var rapparen inte riktigt säker på var han befann sig. Hade någon frågat kunde svaret mycket möjligt bli: Stockholm. För han älskar huvudstaden uppenbarligen. När sista beatet för konserten lagt sig, avslutade han med att precisera Stockholm elva mil fel på kartan:

"We love you Stockholm", vrålade Fat Joe för att tacka sin publik. Hyllningsvrålet dokumenterades i en recension av Dagens Nyheter.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA