x

Här är veckans mest virala låtar

Här är veckans mest virala låtar

Hilight Tribe, Landvettersonen Alexander Asp, Kebabrepubliken och trion Otto Knows, Lindsey Stirling och Alex Aris har en gemensam nämnare. Alla ligger nämligen bakom låtar som du förmodligen har sett i ditt flöde på sociala medier under den senaste tiden. Men har du tagit dig tiden att trycka på play? Eller har du skrollat vidare i det oändliga flödet? Här är låtarna som har flest delningar i Sverige just nu, sammanställt i Spotifys Viral 50-lista.

Gruppen Hilight Tribe triumferar med låten Free Tibet (ASOT 747) – Vini Vici Remix. Hilight Tribe är enligt gruppens hemsida bosatta mellan Paris, Bretagna och Balearerna i Spanien men de betonar att de först och främst är världsmedborgare i en anda av enighet mellan länder och kulturer. Hilight Tribes musik beskrivs som Live natural trance vars mål är att bidra med ett nytt exklusivt sound som "blowing up" dansgolv i Paris och Tokyo.

Alexander Asp är glad över sin virala framgång med låten Cold Winter Love och skriver på Facebook "Idag har Cold Winter Love gått upp på en ANDRAPLATS på Sveriges VIRAL 50-lista. Helt otroligt!".

Listans sista pallplats knips av Kebabrepubliken och låten Bögen I Buren. Kebabrepubliken startades spontat för 24 år sedan av Alex, Nikos och producenten Karwan. I gruppens låtar går dock medlemmarna inte under sin riktiga namn utan förvandlas till sina alter egon Pelle och Mahmud. Otto Knows har samarbetat med Lindsey Stirling och Alex Aris på senaste singeln Dying For You. Låten har delats i den mån att den kvalar in på listans fjärdeplats. De som satt bänkade framför P3 Guld tidigare i veckan kunde se hur Otto Knows och Alex Aris avslutade årets gala med just Dying For You.  

Lyssna på hela listan här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA