x

''Ska du ha EN vinylskiva på väggen är det den här''

''Ska du ha EN vinylskiva på väggen är det den här''

Indiebandet Francis bildades 2006 i Dalarna och släppte den hyllade EP:n This Must Be Blood 2012. Efter EP:n har Falukvartetten koncentrerat sig på att producera ny musik och den 5 februari släpps deras nya album Marathon. Orkar du inte vänta så länge? Då kan du lyssna på skivans första singel Follow Me Home samtidigt som du läser GAFFAs artikelserie COVER ME där Francis bandmedlemmar Petra, Oskar, Petter, Jerker och Paulina listar fem skivomslag som de anser har det där lilla extra.

Tinariwen - Emmaar 

Petra Mases: Ett av de vackraste fotografierna jag någonsin sett, och bästa bandbilden. Skivan låter lika mysigt som bilden ser ut, lugn och varm, som en kram av sex afrikanska farbröder.

Robert Wyatt - Nothing Can Stop Us

Oskar Bond: Fastnade i den här skivan för några år sedan och den verkar inte vilja släppa taget. Innehåller bland annat en fantastisk cover på At Last I Am Free, skriven av Nile Rodgers och Bernie Edwards.


Mattias Alkberg - Södra Sverige

Petter Nygårdh: Bland det bästa jag hört på länge när det kommer till svensk text och musik, men omslaget står fint även på egna ben. Budskapet råder det kanske inga tvivel om, men jag tycker ändå det finns något ganska mångbottnat bortanför enkelheten i det, och det gäller hela skivan överlag tycker jag. 

Karen Dalton - In My Own Time

Jerker Krumlinde: Tar inte lång tid att få feeling av detta omslag. Höstens soundtrack!


Leonard Cohen - Songs From A Room

Paulina Mellkvist: Fantastisk skiva som aldrig går ur tiden. Extremt vackert omslag. Ska du ha EN vinylskiva på väggen är det den här.

Fina val eller hur? Inte nog med detta, vi sänder exklusivt ut en livevideo med bandet. Inspelad på en parkeringsplats i Falun i somras, bara en sån sak.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA