x

''Micken lossnade och landade i pannan''

''Micken lossnade och landade i pannan''

Det är lapp på luckan när Deportees gör ett stopp i Stockholm ikväll. Ett utsålt Cirkus infriar Umeåbandets stora dröm. GAFFA tog ett snack med sångaren Peder Stenberg som bjuder på en mikrofon-incident-anekdot, scenritualer och högläsning från en föråldrad rider.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Det är en jättestor grej för oss att spela på ett utsålt Cirkus, det har verkligen varit en dröm för oss. Så vi kommer lägga extra omsorg i våra eventuella gästinsatser, och så kommer vi lägga extra krut på det visuella.

Hur förändras er musik när den framförs live?

– Det vi hör från folk är att de tycker att de oborstade och råa elementen av musiken kommer fram mer. Vi kör ju på liksom.

Vad är det sista ni gör innan ni går på scen?

– Folk vankar av och an och har lite småritualer. Thomas har en grej med att borsta tänderna. Jag har börjat göra ett litet fyspass innan spelningar. Jag står i plankan och gör rygglyft och sånt. Det är som att de där grejerna tvingar musklerna att slappna av. Sen samlas vi upp och kramas lite.

Hur hade er scenshow sett ut om det inte fanns några begränsningar?

– Vi känner massor av duktiga ljuskonstnärer, och de skulle få gå bananas. De skulle få hyra in hur mycket lampor som helst och ljuset skulle kunna vara designat efter varje låts sound. Så fanns det mer pengar så är det där vi skulle stoppa in dem.

Vad har ni på er rider?

– Den är sämst och inte uppdaterad på typ tio år. Det är alltid hummus, och för mycket öl och för lite vin. Det är också alltid svinmycket läsk, det måste vi ta bort för det är ingen som dricker så mycket, vi lämnar typ 20 Coca Cola varje gång.

Vad är det konstigaste som hänt under någon av era konserter?

– Jag hade fått för mig att jag skulle typ snurra mikrofonen i sladden. Grejen var att jag inte hade researchat riktigt, så jag visste inte att man var tvungen att tejpa fast mikrofonen. Så den lossnade och landade i pannan på en kille som stod längst fram. Vi var tvungna att stoppa och kolla att han var okej. Allt gick bra!

Här ser du Deportees framöver:

23 januari – Cirkus, Stockholm
18 mars – Katalin, Uppsala
19 mars – Storsjöteatern, Östersund
25 mars – Ritz, Örebro
26 mars – Pipeline, Sundsvall
8 april – Konserthuset, Gävle

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA