x

Interna strider i Black Sabbath inför turnén

Interna strider i Black Sabbath inför turnén

Striderna är återigen igång mellan veteranerna i hårdrocksbandet Black Sabbath och bandets tidigare trummis Bill Ward. När bandet grundades 1968 var Bill Ward en av bandets originalmedlemmar men han valde att hoppa av 2012. Nu, fyra år efter Wards avhopp, ger sig Black Sabbath ut på en avskedsturné. En turné som knappt har hunnit starta innan konflikterna dragit igång.

Det började med att bandets basist Geezer Butler berättade i en intervju med radio.com att Black Sabbath har erbjudit Ward att vara med och spela på den sista konserten under avskedsturnén men att Ward då ska ha vägrat. Ward har dock en annan uppfattning och säger i en intervju med Rolling Stone att han aldrig har blivit erbjuden att få vara med under avskedsturnén. Han lägger även till att han skulle ha tackat nej om förslaget hade framförts till honom på riktigt.

"När turnén bekräftades kontaktade min ledning Black Sabbaths ledning för att se om de var intresserade av att diskutera mitt deltagande i touren. Vi fick höra att de inte var intresserade. Det är det sista samtal vi har haft gällande touren ", säger Bill Ward till Rolling Stone.

Han fortsätter: "Jag vill inte spela en enstaka konsert när jag är fullt kapabel till att turnera. Jag vill även dementera deras osanna påståenden om att mitt hälsotillstånd innebär att jag bara klarar av att spela en konsert. Dessutom vill jag inte bara dyka upp för några fans utan för alla, något som jag hade kunnat göra om jag hade fått spela fler konserter."

Under intervjun med radio.com berättade Geezer Butler att han och Ward fortfarande är goda vänner trots de professionella striderna mellan dem och att han därför inte kommer att lägga sig i diskussionerna som har förekommit mellan Ward och Black Sabbath:s sångare Ozzy Osbourne. Osbourne och Ward hamnade i luven på varandra redan 2012 när Ward skrev att anledningen till att han lämnade Black Sabbath handlade om att han "inte kunde få ett anständigt kontrakt". Det var någonting som Osbourne inte ville gå i god för och i en intervju med New York Daily News berättade sångaren att skälet till att Ward inte kunde vara en del av gruppen längre inte handlade om något kontrakt utan om Wards övervikt som hade orsakat honom två hjärtattacker.  

Black Sabbaths avskedsturné hade premiär den 20 januari i Omaha, Nebraska och kommer fortsätta till den 21 september. Den 9 juli får Sverige besök av gruppen som spelar på Friends Arena i Stockholm.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA