x

Laakso släpper nytt album

Laakso släpper nytt album

Det var på en efterfest i ett studentrum i Uppsala som Laaksos historia tog sin början. En efterfest där Markus Krunegård börjar prata med en kille om att han har ett problem när han skriver sina låtar. Han vet nämligen inte om låttexterna borde vara på engelska eller finska. Killen svarar Markus att han borde skriva sina låttexter på finska och det hela slutar med att han går från efterfesten med Markus demo i sin hand. Demon innehåller fyra spår, fyra låtar som ska komma att bli Laaksos debut-EP vid namn Long Beach.

Fjorton år har gått sedan den där sena efterfesten i Uppsala och det har blivit dags för Laakso att ge ut sitt femte album. Den 22 april släpps gruppens efterlängtade skiva Greatful Dead. Låtskrivare och sångare i Laakso är ingen mindre än Markus Krunegård själv. Sångaren kombinerar sin solokarriär med popgruppens och kommer att ge sig ut på en egen turné innan Laakso och bandmedlemmarna David Nygård, Lars Skoglund och Mikael Fritz får hans fulla fokus.

Laakso har hunnit med att släppa en hel del indiehits, så som Norrköping och Västerbron. Hör deras senaste singel Time of My Life från kommande albumet Greatful Dead nedan:

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA