x

Debaser Medis sparkas ut?

Debaser Medis sparkas ut?

Medborgarhuset i Stockholm kommer att stängas för en omfattande renovering som påbörjas under året. När portarna slås upp om tre år förvandlas Debaser Medis konsertlokal till ett bibliotek – då står Debaser lokallösa, skriver Södermalmsnytt. Jakten på ny lokal i Medborgarhuset har varit näst intill omöjlig, berättar Debasers vd Annelie Telford för tidningen.

– Staden ger vår konsertlokal åt biblioteket och det har varit omöjligt att hitta en lösning som ger oss andra konsertlokaler här, säger Anneli Telford till Södermalmsnytt.

Nu arbetar Stockholm stad med att vaska fram nya lokaler åt Debaser Medis. I dagsläget finns inga alternativ i innerstaden som är jämförbart med det nuvarande läget. Anneli Telford och Debaser har tackat nej till ett erbjudande om en plats utanför tullarna – det är också det enda erbjudandet från staden. En gnutta hopp om en återinflytt i nuvarande lokaler efter renoveringen finns inte, enligt Anneli Telford.

– Planen ligger ju och ritningarna är ritade. Jag kan bara hoppas att man gör sitt yttersta för att få fram jämförbara lokaler till oss. I min värld så tycker jag att staden borde vara beredd att bygga en sån lokal om den inte finns, säger hon till tidningen.

2013 kom ett dråpslag mot konsertverksamheten vid Slussen då Debaser tvingades lämna lokalerna. Och vid årsskiftet kommer Debaser Medis tvingas överge Medborgarhuset.

– Vi har aldrig kostat staden en krona och är kommersiellt fungerande. Jag har jättesvårt att se hur man kan vilja lägga ner det, särskilt när man säger att man vill att vi ska finnas kvar, säger Anneli Telford.

Sedan Debaser gick ut med meddelandet har Stockholm stad inte kommenterat händelsen.

Här kan du läsa Debasers postning på hemsidan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA