x

GUIDE: Veckans konsertmåsten

GUIDE: Veckans konsertmåsten

En prisad artist som pryder frimärken i Sverige, återförenade Nässjö-rävar, en tongivande grimerappare och Marit Bergman? Vem ska bort som en nyckfull Brasse från Fem Myror Är Fler Än Fyra Elefanter skulle frågat? Svaret är: Ingen ska bort! Samtliga är involverade i veckans konsertmåsten.

SEINABO SEY

Vinnaren av GAFFA-priset i kategorierna Årets soloartist och Årets hiphop/soul kan få fler priser till den digra samlingen. Albumdebuten Pretend har chans att kamma hem en utmärkelse för Årets bästa nordiska album vid Phonofile Nordic Music Prize, som delas ut i den norska huvudstaden den 3 mars. Men nog om prisregn och nomineringar som den magnifika soulstämman har belönats med – Seinabo Sey är redo att göra Norden i vår. Två spelningar på Cirkus blir starten på en lång turné.

Cirkus, Stockholm, fredag 29 januari
Cirkus, Stockholm, lördag 30 januari
De Geer Hallen, Norrköping, söndag 31 januari

BACKYARD BABIES

Frontfiguren Andreas "Dregen" Svensson är aktuell med två återföreningar 2016. I sommar väntar gitarrdueller med Nicke Andersson och Hellacopters på Sweden Rock. Men först hägrar många nätter med Nässjögänget i Backyard Babies, som är tillbaka på vägarna efter fem års dvala. No sleep till Nöjesfabriken i Karlstad där premiären äger rum.

Nöjesfabriken, Karlstad, fredag 29 januari
KB, Malmö, lördag 30 januari

SKEPTA

Londonrapparen Joseph Junior Adenuga a.k.a Skepta har varit ett framstående namn på grimescenen sedan 2003. I studion pågår arbetet med det kraftigt försenade albumet Konnichiwa som ännu saknar släppdatum. Men det hindrar inte rapparen från ett första möte med den svenska publiken.

Nobelberget, Nacka, lördag 30 januari

MARIT BERGMAN

Dra Åt Helvete, som släpptes under hösten, var en försmak på Marit Bergmans kommande album. Molnfabriken, debuten på modersmålet, släpps under våren. För att bekanta sig med den nya ensemblen står en miniklubbturné på agendan. Se Marit och hennes nya bekantskaper här:

Folk å Rock, Malmö, fredag 29 januari
Stadsteatern, Göteborg, lördag 30 januari

Missa inte heller:

ONSDAG 27 JANUARI

PARKWAY DRIVE
Fryshuset Stockholm

FREDAG 29 JANUARI

BILLIE THE VISION & THE DANCERS
Paraply Produktion, Karlskrona

EBBOT LUNDBERG
Båten, Karlstad

ICONA POP
Ritz, Örebro

PARKER LEWIS
Debaser Strand, Stockholm

LÖRDAG 30 JANUARI

BEHEMOTH
Trädgård, Göteborg

ISRAEL NASH
Pustervik, Göteborg

LITTLE JINDER
Debaser Medis, Stockholm

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA