x

BÄST JUST NU: Tami Tamaki – Despicable

BÄST JUST NU: Tami Tamaki – Despicable

Det kan säkert vara så att ni tycker att jag är väl fast vid Tami Tamaki. Ni kan få tycka det. Men det stämmer inte. Jag är alldeles rimligt mycket fäst. Jag hyllar det som hyllas bör – och så länge folk inte hänger på hyllningståget tänker jag fortsätta skrika. Jag kan inte komma på en svensk artist som är intressantare än Tami Tamaki, den förre göteborgaren nu boendes i Berlin. Enkla popmelodier, texter så ärliga och nakna att en ryser. Tami sjunger om det som händer henne, sjunger om det som brinner – och varje gång smälter jag. Emellanåt måste en också rodna, för det är riktigt snuskigt ibland. Har ni missat Tami helt finns mer musik här.

Allt är sig likt med dagens singelsläpp Descpicable. If my cancer grows I will name it after you, sjunger Tami om sitt hemska ex. You call me when you're drunk, you say you masturbate to my picture. Är du på riktigt frågar jag. Satan vad bra detta är. Kolla in videon och hör låten här nedan – för det här är BÄST JUST NU.

I somras såg jag henne på Nefertiti, imorgon ser jag henne på Göteborgs Filmfestivals invigningsfest på Filmstudios i Göteborg. Om ni är något sånär rimliga borde ni också dyka upp.

ÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA