x

David Bowie som Gandalf?

David Bowie som Gandalf?

David Bowie som alven Elrond i Sagan Om Ringen? Rykten har florerat kring att Bowie önskade en roll i Peter Jacksons filmatisering av Härskarringen. I en intervju med Huffington Post berättar Dominic Monaghan, mest känd för sin roll som hoben Pippin, att han skymtade David Bowie under castingen som hölls i London. Men enligt Dominic Monaghans utsaga var det förmodligen inte alven Elrond som Bowie sökte om att få gestalta på vita duken, utan en trollkarl med goda avsikter:

"David Bowie kom in och skrev in sig, och jag förmodar att han sökte rollen som Gandalf. Jag kan inte tänka mig att det var någon annan roll han sökte. Han kanske sökte för någon annan roll, men jag är ett stort David Bowie-fan och känner hans son, att bara se honom var ganska speciellt för mig", säger Dominic Monaghans till Huffington Post.

David Bowie hann medverka i 27 filmer under sin karriär. Han spelade bland annat Andy Warhol i filmen Basquiat 1996 och fyra år tidigare var han med i David Lynchs långfilm som baserades på den kritikerrosade tv-serien Twin Peaks. 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA