x

''Tittar du för mycket på porr blir du dum i huvudet''

''Tittar du för mycket på porr blir du dum i huvudet''

"Kaosig dans med punkattityd om det onda" så tyckte GAFFAs recensent Simon Lundberg när han stämplade Krigets EP Fazed med fem stjärnor. Kriget-trion utökade truppen tillfälligt under hösten med Sophia Somajo och Michel Dida – resultatet blev dunkel discodans. Men vad handlar de sex spåren om?

Veva igång den digitala grammofonen nedan och ta på dig "förstå-sig-på"-glasögonen. Nu kommer chansen att insupa historien bakom låtarna. Icke att förglömma – för mycket porrkonsumtion har skadlig inverkan.

1. OCD

– Det här var den första låten vi skrev till EP:n. Per kom till studion med ett avig arpeggio som vi byggde vidare på och sen så skickade vi den till Somajo som skrev loss om sitt tvångssyndrom.

2. Passive Aggressive

– Efter att vi fick tillbaka OCD från Somajo så fick vi idén att kanske göra en skiva med vokalister. Det självklara valet blev Dida och Sophia. Passive Aggressive handlar om att gräva ner huvudet i sanden och tro att allt blir bra bara man blundar för problemen.

3. Some More

– Medan Per var på turné i Albanien så skrev Gustav och Christoffer grunden på den här låten. Vi var tvungna att ha omröstning för att bestämma vad som var ettan i takten.

4. Clown

– Den här var egentligen tio minuter lång men vi skickade fel fil till mastern. Extended version kommer nog snart. 

5. Virginia Bell

– Tittar du för mycket på porr blir du helt dum i huvudet. 

6. You're Gonna Be Alright

– Det ligger fem olika basar på det här spåret. Vi siktade på att överdriva 50Hz.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA