x

Gustaf Norén: ''Jag kände mig död. Exakt död.''

Gustaf Norén: ''Jag kände mig död. Exakt död.''

Efter Gustaf Noréns uppbrott från Mando Diao valde han att lämna huvudstaden, lägenheten och studion bakom sig. Istället tog han sikte på Lappland och mer än 800 mil hemifrån släppte en helikopter av sångaren mitt ute i ingenstans.

– Jag trodde att jag skulle kunna SMS:a ljudfiler från Lappland. Jag trodde att vi var på den teknologiska nivån. På riktigt så kände jag mig död. Exakt död. Det fanns ingenting. Jag kan säga det att när man är död, det coola när man är död är att man har inget att bevisa, säger popstjärnan i en nyligen gjord intervju med Filip och Fredrik.

Innan Gustaf Norén begav sig mot Norrland ställde han upp i vad som kom att bli en hett omtalad intervju. En Intervjun i nyss nämnda radarpars program Breaking News som resulterade i rykten om droger och sammanbrott.

Och nu, mindre än ett år senare, mötte alltså Norén programledarduon igen. I ett klipp på musikprojektet State of Sounds Youtube-kanal berättar sångaren om hur han, efter bandsplittringen och den tidigare intervjun, åkte till Lappland för att skapa musik.

– Nä, inte vandra runt, inga leder. Bara bo där. Precis som vi gör nu. Fast utan soffa. Min tanke var att studion idag, teknologin är så cool idag att studion är helt mobil. Om den är hundra procent mobil kan man vara var man vill i världen. Jag vill vara på hundra olika ställen men inte där jag varit. Jag var ju inte mentalt förberedd på hur det var att vara på riktigt avstängd. Jag hade ingen kontakt med min familj. Jag fick ju panik, total panik. Jag kunde liksom inte kolla om barnen mådde bra.

I Youtube-klippet berättar Norén att det resulterade i en stor oro hos dem där hemma att han var avstängd från omvärlden och inte kunde höra av sig.

– Det var precis som att jag hade dött.

Sångaren medger att han lärde sig mycket av att bo i ett tält ute på Lapplands-fjällen men han säger samtidigt att han aldrig kommer att åka tillbaka.

– För det jag kom på är att det absolut viktigaste när du är på ett sådant ställe jag är på är att ta hand om ditt tält och din eldplats. Och mitt tält är familjen. Och det är det jag missat under alla år.

Se hela Noréns berättelse här:

Gustaf Norén är just nu aktuell tillsammans med lillebrorsan Viktor NorénHigher Love heter den första låten som de släpper tillsammans. Lyssna på brödernas sammarbetet nedan.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA