x

Full ljudtekniker sabbade punkfestival

Full ljudtekniker sabbade punkfestival

 Det var bäddat för folkpunkfestival på Tullkammaren i Kristianstad under lördagen. Men huvudakten i Finnegan´s Hell vittnar om den uteblivna festen som övergick i kaos redan vid soundcheck, skriver Kristianstadbladet. När bandet kom till lokalen saknade arrangören sin ordinarie ljudtekniker, den enda som behärskade reglarna vid det befintliga mixerbordet. 

– När vi kom på plats var det en yngre kille som skulle hjälpa till att reda ut hur mixerbordet fungerar, men han hade ingen aning. Vi gjorde vårt bästa för att hjälpa till, men tyvärr spelade det ingen roll vad vi gjorde på scenen, eftersom ingen visste vad de gjorde bakom mixerbordet, säger Mikael Ek i Finnegan´s Hell till Kristianstadbladet.

Bandet bad arrangören att kalla in den ordinarie ljudteknikern. Efter ett tag dök teknikern upp – något överförfriskad. När soundchecken skulle återupptas kom nästa bakslag. Den yngre ljudteknikern stal showen.

 – Den yngre ljudkillen började också bli väldigt berusad och fick plötsligt spel. Han gick upp på scen och vrålade. Det lät som något slags primalskrik, säger Mikael Ek till tidningen.

Händelsen på scen fick den riktiga ljudteknikern att se rött.
– Han försökte slå vår sångare på käften, men han lyckades ducka. Sedan försökte han slå mig vid två tillfällen och arrangören hade då gömt sig utomhus. Han orkade inte gå in och styra upp sitt eget arrangemang, uppger Mikael Ek till tidningen.

Efter sex timmar av väntan blåstes evenemanget av. Enligt Kristianstadbladet var det mellan 30 och 40 personer som fick vända hem utan någon konsertupplevelse. När publiken fått biljettpengarna tillbaka, lämnade Finnegan´s Hell Kristianstad med det utlovade gaget. Men kaoset blir svårt att glömma för Mikael Ek:

– Det är smärtsamt för mig att tänka tillbaka på det här. Det som gör mig särskilt förbannad är att de som kom dit fick sin lördagskväll fullständigt förstörd, säger han.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA