x

Coachella stämmer nystartad indiefestival

Coachella stämmer nystartad indiefestival

Hoodchella, en ett år gammal festival som lanserades i Kalifornien, USA under 2015 har hamnat i bråk med veteranen Coachella som funnits på samma scen sedan 1999. Problemet rör Hoodchellas namn, vilket enligt organisationen bakom Coachella är för likt den egna festivalens.

Goldenvoice, en filial till företaget AEG Live som står bakom Coachella menar att de tidigare bett Hoodchella att ändra sitt namn, men utan resultat. På grund av detta har nu Coachella stämt Hoodchella. De menar att den nya festivalen ska ha använt Coachellas kännetecken och genom det försvagat Coachellas varumärke samt skapat en orättvis konkurrens. Enligt Rolling Stone vill Goldenvoice ha 100 000 dollar, omkring 850 000 kronor, plus ett namnbyte i skadestånd.

Som svar på detta har ett starkt stöd från Hoodchellas anhängare gjort sig tydligt. De har för att rädda festivalen påbörjat en petition på change.org. Anhängarna menar att det är klart och tydligt att festivalerna är två helt olika evenemang, och att Hoodchella inte alls har att göra med Coachella, eller någonsin associerats med Goldenvoice eller AEG.

Hoodchella har ännu inte avslöjat sin line-up, som varje år väljs utifrån konstnärers inlämnade förslag. Men festivalen kommer gå av stapeln i år igen den 8 - 9 april på en än så länge okänd plats i Los Angeles, bara en vecka innan Coachella själva drar igång med bland andra Calvin Harris och LCD Soundsystem.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA