x

Donald Trump använder Adeles musik utan tillåtelse

Donald Trump använder Adeles musik utan tillåtelse

Donald Trump är ett stort fan av Adele och har flera gånger spelat hennes musik på sina kampanjer, bland annat Skyfall med sin slagfärdiga textrad "when it crumbles, we will stand tall, face it all together". Det är däremot främst låten Rolling In The Deep som konsekvent spelats med sin refräng "we could have had it all" för att bygga upp atmosfären inför Trumps framträdanden.

Adeles fans har uttryckt sin ilska över att Trump använder Adeles musik på Twitter: "Neeeeej! Inte Adele! Måste Trump förstöra det där också?!" skriver en av dem. Andra undrar om Adele fått betalt av Trump. Sångerskan har tidigare valt att hålla sig utanför politiska debatter men har efter sina fans upprörda känslor, nu gjort det klart att hon inte stödjer Trumps sätt att använda hennes musik. "Hon har inte gett tillåtelse till att hennes musik används i politiska kampanjer" säger Adeles taleman till The Independet.

Det har däremot inte hindrat andra politiker fåra att vilja rida på Adeles våg av framgång. Även Trumps republikanska rival, Mike Huckabee har använt Adeles musik genom att framföra en cover av Hello på Twitter och Youtube. Coverns ljud togs senare bort på grund av upphovsrättsliga skäl.

Adeles fans har senare försökt visa för Trump att hans låtval inte är så passande egentligen genom att twittra att Rolling In The Deep även innehåller textrader som "you're gonna wish you never had met me".

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA