x

''Den tilltalande mystiken fick mig att köpa skivan''

''Den tilltalande mystiken fick mig att köpa skivan''

Joakim Gissberg gjorde sig ett namn genom att framföra låtar på Youtube av bland andra Näääk och Timbuktu. Gissbergs versioner har fått miljontals visningar och i december förra året släppte 24-åringen från Sundsvall sin egen EP, Ingen Vet Väl Vart Vi Ska. Han är också senaste person att lista sina favoritskivomslag i GAFFAs artikelserie COVER ME. Medan du läser kan du lyssna på singeln Allt Vi Gör som är en remix av producenten Patrick Collén.

Jon Bellion - The Definition

– Först och främst är Jon Bellion en fantastisk artist jag verkligen ser upp till och inom musikskapande är han en av framtidens namn utan tvekan. Hans konstnärliga sida speglar sig likväl i det visuella som i det musikaliska och omslagen han använder tjänar ofta ett djupare syfte som också förklaras i hans berättande. Just det här omslaget kändes självklart att plocka fram med tanke på hur snyggt det är och samtidigt hur fett det här albumet är! 

Jhene Aiko - Souled Out

– Ett sjukt snyggt och välgjort omslag, jag är mycket för det visuella och uppskattar när folk tar sig tiden att putsa på sin image. I övrigt är det ett toppenalbum jag verkligen rekommenderar folk att lyssna på om de har hjärtat i hiphop/soul-gropen. 

Cassie - RockaByeBaby

– En annan favorit jag har är Cassie som kör på sin hårda ghetto-side på det här omslaget men samtidigt håller det väldigt avskalat och sexigt. Sjukt snyggt omslag om du frågar mig, bra tunes också! 

DC Grimsta - Mitt Eviga Krig 

– Min kollega och gode vän DC Grimsta har precis släppt sitt nya album och musikmässigt har hans låtar alltid stått mig nära då han väljer sina ord och texter väldigt varsamt. Vilket också speglar sig i resultaten. Ett riktigt tungt album om du frågar mig och omslaget är enkelt och avskalat, väldigt snyggt!

The Weeknd - House Of Balloons 

– Ett mystiskt men ändå väldigt tilltalande omslag som gjorde att jag först fick upp ögonen och köpte det här albumet. The Weeknd är i en klass för sig och jag hoppas att han hittar tillbaka till sitt "gamla jag" litegrann och byter ut den nya kontroversiella imagen till det tilltalande mystiska som gjorde honom så intressant från början. Still fire though men om jag fick välja så är hans gamla grejer fortfarande tidlösa.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA