x

David Bowie hyllas i Sverige – lång turné presenterad

David Bowie hyllas i Sverige – lång turné presenterad

Space Oddity, Fashion och China Girl är bara några av de klassiska låtarna som kommer framföras under Bowie Experience. Hyllningsturnén med ursprung i England har de senaste åren turnerat för utsålda hus i Europa. Nu har turen kommit till Sverige, där konsertshowen sätts upp under hösten. Bowie Experience har kallats "the worlds number one celebration of David Bowie" och istället för Bowie själv, kommer Laurence Knight att stå på scen. Tidigare har Knight bland annat framträtt som David Bowie på utställningen "David Bowie Is" på T&A London samt The Royal Albert Hall tillsammans med bland annat The Cure. Han har även medverkat i TV-produktioner på både BBC och Sky, och turnerat över hela världen de senaste 18 åren.

Laurence Knight sägs likna Bowie både till utseendet och rösten och kommer tillsammans med musiker och en kör framföra den nyligen bortgångne stjärnans musik.

Turnén startar den första november på Cirkus i Stockholm och fortsätter sedan längs sina elva stopp på några av Sveriges stora konserthus runt om i landet. Biljetter finns tillgängliga från och med den femte februari. Hela turnéplanen listas nedan:

1/11 Stockholm - Cirkus/Skandiascenen

2/11 Karlstad - CCC

3/11 Örebro - Conventum

4/11 Linköping - Konsert & Kongress

5/11 Göteborg - Lisebergshallen

6/11 Halmstad - Teatern

9/11 Västerås - Konsethuset

10/11 Kalmar - KalmarSalen

11/11 Norrköping - De Geer hallen

12/11 Växjö - Konserthuset

13/11 Jönköping - Spira

(Med reservation för eventuella ändringar)

Nyfiken på showen? Ett smakprov att Bowie Experience har du nedan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA