x

Efter 16 års väntan: Se svensk supergrupp på hemmaplan

Efter 16 års väntan: Se svensk supergrupp på hemmaplan

Det är inget jättetidigt aprilskämt, bandet som inte gjort en konsert i Sverige på 16 år är nu tillbaka med tre spelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm under april. Spiritual Beggars har under de senste åren bara gjort ett fåtal utvalda spelningar runt om i Europa och Asien. De har bland annat spelat på Hellfest och Grashop, två av Europas största festivaler. Nu återvänder bandet äntligen till Sverige med endast tre exklusiva spelningar.

"Extremt kul att äntligen spela på hemmaplan i Sverige med Spiritual Beggars, det är fan på tiden! Vi ser väldigt mycket fram emot spelningarna i Malmö, Stockholm och Göteborg. Vi hoppas möta vår publik, gammal som ny!", skriver Michael Amott, låtskrivare, gitarrist och grundare av Spiritual Beggars i ett pressmeddelande.

Spiritual Beggars bildades i Halmstad 1994. Med medlemmar från flera andra stora hårdrocksband, som gitarristen Michael Amott (Arch Enemy), sångaren Apollo Papathanasio (Firewind), basisten Sharlee D'Angelo (Arch Enemy, The Night Flight Orchestra), keyboardisten Per Wiberg (Opeth, Kamchatka, Candlemass) och trummisen Ludwig Witt (Grand Magus) är bandet en riktigt supergrupp. Med sig på miniturnén har bandet Saffire, en ny hårdrocksgrupp från Göteborg med rötter i den klassiska 70- och 80-talshårdrocken.

Spiritual Beggars kommer även ut med ett nytt album bara en månad innan Sverigespelningarna tar fart. 18 mars släpps fullängdsalbumet Sunrise To Sundown via InsideOut Music, något att lyssna på innan konserterna, vars biljetter släpps den åttonde februari.

Speldatum i Sverige:

15 april - Malmö, KB

16 april - Stockholm, Göta Källare

17 april - Göteborg, Sticky Fingers

Om du vill ha ett smakprov på Saffire kan du lyssna på singeln Casters Of The First Stone nedan. Den är från kritikerrosade albumet For The Greater Good som släpptes förra året.

Och för er som vill lyssna direkt på lite Spiritual Beggers finns nedan singeln Turn The Tide från bandets senaste album Earth Blues som släpptes 2013.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA