x

''Ulf Lundell och Springsteen spelar ju fyra timmar i rad''

''Ulf Lundell och Springsteen spelar ju fyra timmar i rad''

Hur mycket Ulf Lundell är det egentligen över Malmö-pågen, skulle han kunna tänka sig att tatuera pannan för kärlekens skull och vad lyssnar han egentligen på när han är i stugan? Ibland behöver viktiga frågor ställas och som tur är fanns svaren bara ett samtal bort.

Hej Jonathan. Hur är läget?

– Jo, men det är så bra som det kan vara skulle jag säga. Jag är uppe i Jämtland, i min sommarstuga och tar det lugnt. Jag står och diskar faktiskt.

Vad gör man mer än diska i Jämtland då?

– Man åker lite skidor, lite scooter, gör upp en eld, läser en bok. Typ som vilken svenne som helst.

Du, vilken funkig discodänga Real Thing är.

– Eller hur! Jag är jävligt glad över den, jag tycker mycket om den.

"Ska tagga pannan för dig" sjunger du och på omslaget har du en Du-tatuering i pannan. Skulle du göra det på riktigt för "the real thing"?

– Haha, om jag skulle tagga mitt ansikte? Eh … det vet man aldrig. Det är ju tråkigt att säga nej. Det var ju ett skämt när jag skrev det, bara ett sätt att beskriva att man vill göra allting för någon. Men vem vet … kanske om jag var full i Berlin.

Du har gjort den med Oskar Linnros och David Lindvall, inte Johan Eckeborn som du brukar jobba med.

– Exakt. Johan håller på med Amanda Jensen, så vi har tagit en liten paus nu. Herregud, vi har ju jobbat ihop i tio år så det kan väl vara okej.

Men inget säger att du inte kommer jobba med Johan igen?

– Nej, det kommer jag säker göra men jag kommer inte göra det på ett bra tag. Jag kommer göra plattor utan honom.

Förresten, snart är det dags för Trilogi, vilket jävla projekt.

– Ja! Det kommer bli fett, det kommer bli skitfett.

Hur klar är du med upplägget?

– Teoretiskt ganska så, vi har satt låtordning och jag vet på ett ungefär vad jag ska prata om. Jag vet hur scenupplägget kommer förändras under kvällen, men ingenting är satt i praktiken. Vi har inte börjat repa eller börjat bygga det som ska byggas. Det är nästa steg.

Men det snackades om en sju-åtta låtar per skiva, hur har du valt?

– Jag vill spela sånt som jag inte brukar spela, samtidigt väljer jag bort någon som jag vet aldrig blir bra live. Men det är ett givande och tagande gentemot publiken. Jag vet på ett ungefär vilka låtar de vill höra.

Är du bara pepp eller känner du också "vad fan har jag gett mig in på"?

– Alltså, logistiken kring det och att det bara är fyra spelningar … det är så mycket arbete för väldigt kort tid, det är över på en vecka. Så det är jag kluven till, men äh först och främst ska det bara bli sjukt kul. Sen börjar jag komma upp i åren, så jag tycker det är ganska najs att ta det lugnt. Att inte vara ute på någon never ending-tour.

Det lär väl bli nästan tre timmar på scen, kommer du palla?

– Jag tror det blir två … tja, tjena … är det spjäll? Det ryker ut. Var är spjället. Fuck. Ska man stänga den … nej. Den kan det vara. Nu så. Nej, fuck. Så ska det vara. Ursäkta.

Vad händer?

– Jag eldar lite i kaminen. Var var vi? Just ja, vi kommer faktiskt ha en paus i mitten, så folk får gå ut och ta en bärs. Komma igen taggade. Det tror jag är en vettig idé. Det kommer bli skitkul och vadå, Ulf Lundell och Springsteen spelar ju fyra timmar i rad och de är ju över 60 bast. Då borde väl jag kunna spela i tre.

Jag har faktiskt skrivit frågan "Du har inte tänkt tanken, 'vem fan är jag, tre timmar, Ulf Lundell eller?'".

– Den tanken har jag tänkt. Exakt den tanken. Det är därför jag sätter in en paus i mitten. Det är därför jag jobbar som ett svin med scenografin, för att det inte ska kännas som ett malande maraton utan det ska bjuds på mycket, vara väldigt generöst. För man ska inte bli uttråkad, och jag vet hur kidsen är, de blir uttråkade på tre sekunder.

Men vi behöver inte vara oroliga för att du säger hej då med Trilogi?

– Nej nej, absolut inte. Det har jag inte råd med, jag har inget jobb. Jag måste få in kulorna. Så enkelt är det.

Ja, du måste ha råd att ta det lugnt i Jämtland och lyssna på Simon & Garfunkel också.

– Haha, du hör den i bakgrunden? Det var den enda skivan som fanns i stugan, så den har redan gått ett varv för mycket.

Samtalstid: 28:13

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA