x

Anna Book diskas från Melodifestivalen

Anna Book diskas från Melodifestivalen

En av årets största fixstjärnor för Melodifestivalen, Anna Book, måste lämna walkover. Detta innan tävlingen ens har börjat. Anledningen? Hennes låt är så gott som identisk med ett bidrag som tävlade för Moldavien, 2014. Det var Nöjesbladet som avslöjade likheten tidigare idag och nu står det alltså klart att det inte blir något bidrag med Anna Book.

– Vi lyssnade på det vi kunnat hitta, och det visar sig då att det är identiskt med bidraget inskickat till oss, sa Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen, under kvällens presskonferens, meddelar Aftonbladet.

Bidraget med titeln Himmel För Två är skriven av Sven-Inge SjöbergLennart WastessonLarry Forsberg och Camilla Läckberg står för texten. De tre förstnämnda ligger även bakom låten som tävlade för Moldavien.

– Låtskrivarna själva var ju inte med i den slutgiltiga uttagningstävlingen, de var med en bit på vägen som vi förstår. Men var alltså inte med till slutet. Så i deras värld har de inte varit med och tävlat utan sett det som att den varit inskickad, säger Christer Björkman enligt Aftonbladet.

Se bidraget här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA