x

EXKLUSIVT: Se Manifestgalan live här

EXKLUSIVT: Se Manifestgalan live här

Ikväll smäller det, Manifestgalan drar igång 19:30 på Nalen i Stockholm och GAFFA visar en exklusiv livestreaming av galan. 

Under kvällen kommer Ametist Azordegan, en av Sveriges mest etablerade musikjournalister och en av medlemmarna i Swedish Music Hall Of Fame, tillsammans med Cleo, respekterad och erkänd rappare att leda gästerna och tittarna genom galan. Livemusiken framförs av fem olika artister:

Aurelia Dey: Är i grunden både dansare, sångerska, rappare och producent. Hon beskriver själv sin musik som afro-pop, och har influenser från dancehall, reggae och afrobeats som hon blandar med hiphop och neosoul. Släppte sitt debutalbum i våras.
Iman: 21-åringen var en av låstskrivarna bakom Zara Larssons hit Lush Life, och släpper under våren 2016 sin första EP. Den första singeln Sugar Deluxe är en genusflippad, R&B-pulserande poplåt med tillbakalutad attityd.
Mattias Alkberg: Poeten och artisten har blivit välkänd tack vare sin unika känsla för språklig finess. Hösten 2015 släpptes Alkbergs nionde album i eget namn. 
Nina K: Inspirerad av Mariah, Sade, Sinead och Enya kommer Nina K nu ut med ett drömskt pop-album On Ice efter fem års tystnad.

Under 13 år har Manifestgalan, som Sveriges enda oberoende musikgala, delat ur pris för verk som getts ut det senaste året. Galan arrangerars av den ideella föreningen SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) och deras samarbetspartners. I SOM är närmare 300 oberoende skivbolag med, och musikentreprenörerna bakom skivbolagen arbetar för att främja kulturell mångfald och en diversifierad musikutgivning och artistutveckling inom alla genrer.

Manifestpriset 2016 delas ut i 15 olika genrer och 7 specialkategorier (med fyra nominerade artister i varje kategori). En nyhet för i år är att det även delas ut pris för Årets Musikvideo, vilket görs på Stacken i Nalenhuset i samband med Manifestdagen, men tidigare under dagen.

Här nere går det att se hela galan, som mjukstartar ikväll ca 19:30. Själva galan börjar 20:00.

(Krånglar det med helskärm klickar du på Youtube-loggan och trycker på helskärm inne på Youtube istället)

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA