x

Svensk festival tar paus

Svensk festival tar paus

Smålandsfestivalen Psykjunta har bestämt sig för trycka på pausknappen efter tre års musikfest. Festivalens arrangörer poängterar dock att det är en paus det rör sig om och inte ett definitivt avslut.

"Visst kommer det att kännas tomt då vi ändå ser att vi lyckats göra den festival som vi själva skulle vilja åka på. Men vi är dubbelarbetande småbarnsföräldrar som spelar rock, sköter caféer, släpper skivor, undervisar kids…då behöver man paus ibland."

Psykjunta startades 2013 av en gäng vänner som ansåg att det var på tiden att en musikalisk fest anordnades på folkparken Tyrolen utanför Alvesta. Kompisgänget visade sig ha rätt, det var många som uppskattade att en festival arrangerades i de småländska skogarna, och 2015 kunde en lapp med texten slutsålt sättas upp på luckan till ingången av folketspark.  

Men nu står det alltså klart att Psykjunta behöver ladda sina festivalbatterier under 2016 och att folkparken Tyrolen blir utan festival i sommar.

Några artister som har uppträtt på musikfesten tidigare år är: Dungen (bilden), Träd Gräs Och Stenar, Siri Karlsson, The Brian Jonestown Massacre, Les Big Byrd, Merit Hemmingson, Mikael Ramel, Sonic Boom, Moon City Boys, Uran GBG ,The Hanged, Man, Fläsket Brinner.

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA