x

Svensk festival utökar med ytterligare två städer

Svensk festival utökar med ytterligare två städer

Tidigare i år stod det klart att Putte I Parken blir en kringresande musikfest. I januari stod det klart att de första två första städerna som får bjuda besökarna på Putte I Parken i sommar är Örebro och Karlstad. Och idag kompletterades listan med de två återstående städerna Leksand och Stockholm. Festivalens general Niklas Lagerstam ser fram emot att få besöka de fyra städerna med gratisfestivalen i sommar:

– De senaste åren har Putte I Parken gjort stor succé i Karlstad och vi vill helt enkelt dela med oss av en trevlig musik- och folkfest till fler fantastiska människor. För två veckor sedan offentliggjorde vi Örebro och Karlstad. Nu presenterar vi de två sista städerna som alltså blir Leksand och Stockholm. Båda är jättefina sommarstäder som vi verkligen ser fram emot att besöka, säger han i ett pressmeddelande.

Putte I Parken grundades 2008 i Karlskoga, flyttade till Karlstad 2012 och blev en gratisfestival först två år senare. Förra året arrangerades gratisfestivalen i Karlstad och Stockholm men i år kommer alltså Putte I Parken besöka ytterligare två festivalstäder. 2016 års line-up är ännu inte presenterad men några artister som har spelat på Putte I Parken tidigare år är Håkan Hellström, Timbuktu, The Hives och Ulf Lundell.

Putte I Parken 2016

Slottsparken, Örebro 16-18 juni
Mariebergsskogen, Karlstad 30 juni-2 juli
Hembygdsgårdarna, Leksand 14-16 juli
Kungsträdgården, Stockholm 22-24 juli

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA