x

Okända svenskar gör listsuccé i USA

Okända svenskar gör listsuccé i USA

Velvet Insane från Östersund har lagt Japan, Austrailen och England till turnéhandlingarna – kontra släppen, två EP:s, är det en stor bedrift för ett osajnat band som grundades 2013. Nu har Velvet Insane gjort en ny resa. Fast denna gång på amerikanska topplistor. Det jämtländska rockbandet har bland annat klättrat om en stor förebild.

– Det är otroligt stort för oss. Vi kunde inte förstå det när de kontaktade oss från USA för några dagar sedan och berättade att vi låg etta på flera regionala stationer, och att vi låg på 14:e plats på Most added 200 chart. David Bowie, som är en av mina största förebilder, ligger på 15:e plats. Det går knappt att förstå, meddelar gitarristen Jesper Lindgren.

 

Good evening. Good news! We are currently doing very well on a few top radio charts in the USA.  1st place on M3...

Publicerat av Velvet Insane den 3 februari 2016

 

 

Nya singeln Help Me färdigställdes i studion förra veckan. Texten behandlar problematiken kring näthat från en annorlunda vinkel – "hatarens sida". Allt har paketerats på ett genreöverskridande vis:

– Det är en jäkla rå och skön rocklåt. Den har allt som en klassisk låt behöver; ett snyggt riff med bra gung, en startrefräng som visar våra 70-tals- och punkinfluenser, och även vår poppiga sida kommer fram, hälsar trummisen Tobias Reimbertsson.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA