x

Viral succé för Borås-baserat indieband

Viral succé för Borås-baserat indieband

Boråsbandet The Bongo Club, Kevin Faye tillsammans med producenten Alex D'Rosso samt reaggeartisten Conkarah och hans lillasyster Rosie Delmah, alla har de en sak gemensamt. De ligger nämligen bakom de tre låtar som har florerat mest på sociala medier under den senaste tiden. Men har du tagit dig tiden att trycka på play? Eller har du skrollat vidare i det oändliga flödet? Här är låtarna som har flest delningar i Sverige just nu, sammanställt i Spotifys Viral 50-lista.

Det visade sig vara ett vinnande koncept att lägga ner det gamla aliaset Raving Donna för det var då som rockgruppen The Bongo Club från Borås hittade sig själva soundmässigt. Och det verkar vara ett sound som många älskar, för bandets låt All She Said är etta på listan över de mest delade låtarna just nu. En låt som GAFFA tidigare har premiärat.

– Vi har i över ett år varit i ständig kampanj och aktivitet för att lyfta bandet, på alla fronter vi kan. Vi är ute live hela tiden, vi använder sociala medier samt nyhetsbrev och försöker maxa vår output nonstop. Spotify är en av de viktigaste arenorna för oss och att vi hamnat på Virallistan är nog en bra kombination av en fantastisk låt, dedikerade fans och att vi haft väldigt mycket aktuella och feta nyheter precis nu. Vi är sjukt stolta över att vara nummer ett just nu, säger bandets sångare, Jesper Jansson, till GAFFA.

I april visar The Bongo Club upp sig på Musexpo i Los Angeles. En av musikindustrins hetaste branschfestivaler.

Lyssna på singeln:

Resten av toppskiktet

Från Stockholm till Seattle, till Los Angeles och tillbaka igen. Under ett par år har Kevin Faye hållit till i staterna för att skapa kontakter och göra musik. Något som utmynnade i sångarens samarbete med DJ:n och producenten Alex D'Rosson och första singel Our Night. En singel vars sound ska påminna lyssnaren om kärlek, varma sommarnätter, glädje och fjärilar i magen. Och det verkar som det är något som många längtar efter i ett ruskigt februari för låten ligger just nu tvåa på listan.

När det framkommer att låten Hello har klättrat från en fjärde till en tredjeplats på listan kanske du tänker "Åh vad roligt för Adele". Men faktum är att det inte är Adeles Hello som gjort sig förtjänt av bronsmedaljen. Utan det är den jamaicanska reaggeartisten Conkarah och hans 14-åriga lillasyster Rosie Delmahs tolkning av powerballaden som har klättrat till en pallplats. Många verkar uppskatta att syskonen gett Hello reggae influenser, deras musikvideon har redan över 15 miljoner visningar på Youtube.

Listans fjärdeplats innehavs av gruppen Olmi med låten Sagga, en låt som bygger kring duons Philip Kullgren och Sebastian Falks karaktärer Tommy & Sagga från de bejublade Youtube-avsnitten Torghumor. En annan duo som hamnar på listans femteplats är Samir och Viktor, deras bidrag Bada Nakna tog sig bara till andra chansen från helgens deltävling i Melodifestivalen men trots detta är låten det det bidrag från Melodifestivalen som hamnar högst upp på Viral 50-listan.

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA