x

Efter 19 års tystnad – svenskt indieband släpper nytt

Efter 19 års tystnad – svenskt indieband släpper nytt

För 19 år sedan släpptes Soundtrack. Sedan dess har det varit tyst, fram tills nu. 2016 är året då Red Sleeping Beauty kommer tillbaka med stormsteg, först med singeln Mi Amor, sedan med det pinfärska albumet Kristina och sist men inte minst – livespelningar! Senast bandet stod på scen tillsammans var 1996, men nu är de redo för nya tag.

– Jag har alltid velat göra en låt med titeln ''Mi Amor''. En snabb sökning visade att det är standard att rimma det på ''Tu Calor'' i spansk musik. Orden mellan ''Mi Amor'' och ''Tu Calor'' skrevs till större delen av några spansktalande vänner, säger Niklas Angergård, sångare i Red Sleeping Beauty i ett pressmeddelande.

Mi Amor berättar historien om ett svenskt-spanskt långdistansförhållande som presenteras genom en skön blandning av analoga synthar och spanskt gitarrspel. Dock måste en vänta med att lyssna tills den 23 mars då Mi Amor släpps. Under tiden kan du lyssna på en äldre låt av bandet, Pop Song nedan:FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA