x

Jesse Hughes: "Alla borde bära vapen"

Jesse Hughes: "Alla borde bära vapen"

I kväll återvänder Eagles of Death Metal till Paris för att genomföra spelningen som senast avbröts av ett fruktansvärt terrordåd där 89 människor miste livet. Tre månader efter händelsen kommer frontmannen Jesse Hughes med ett kontroversiellt utlåtande angående vapen. I en intervju med den franska tv-kanalen iTélé säger Hughes att alla borde bära vapen.
 – Har de franska vapenlagarna räddat en enda människa från att dö på Bataclan?, frågade sig frontmannen under intervjun. Han besvarade sin egen fråga med "I don't think so". Det var just de franska vapenlagarna som Hughes kritiserade. Frontmannen tror att lagstiftningen i landet gjorde det lättare för terroristerna den 13 november 2015, eftersom att ingen i lokalen kunde försvara sig. 
– Jag vill att alla ska ha tillgång till vapen. Jag såg människor dö som kanske hade kunnat vara vid liv, säger Hughes, enligt Metal Hammer.

Jesse Hughes är en känd förespråkare av mildare vapenlagar. Och efter händelsen på Bataclan har sångaren fått vatten på sin kvarn. 
– Jag vet att folk inte håller med mig, men det verkar precis som att gud skapade män och kvinnor, och det var pistoler som gjorde dem lika, säger Jesse Hughes och tillägger:

– Enda tills den dagen då ingen bär pistoler, så måste alla bära dem, säger han till tv-kanalen.

Se hela intervjun här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA