x

Robyn arrangerar festival

Robyn arrangerar festival

Robyn & KTH arrangerar Teknikfestivalen Tekla i år igen. En festival vars mål är att peppa tjejer mellan 11-18 år att komma underfund med hur de själva kan använda sig av teknik, lyfta fram kvinnliga förebilder inom området samt få fler unga tjejer ska söka sig till KTH:s utbildningar.

– Vi måste vara uthålliga i arbetet för att minska den skeva könsfördelningen. Enstaka insatser räcker inte och därför är det både väldigt roligt och viktigt att vi kan köra Teklafestivalen i år igen, säger KTH:s rektor Peter Gudmundson

– Teknik är ett av de områden som påverkar samhällets utveckling mest av allt just nu, så det är självklart att tekniken ska formas av alla som vill va med och göra det. Men det tar tid, fortsätter Robyn.

Teklafestivalen gjorde så pass stor succé 2015 att festivalen nu både arrangeras för andra året i rad samtidigt som antalet deltagarplatser dubblas. För Robyn är det viktigt att kunna erbjuda årets 400 festivalbesökare en avslappnad, inspirerande och lekfull miljö då popstjärnan menar att just miljön är av stor betydelse för att man ska våga pröva sig fram och utveckla sina färdigheter.

– Det är jätteviktigt när man skapar, men kanske också lite extra i ett sammanhang som kan va lite stiff som teknik - i musiken kan du ändå vara mer bananas. Som yngre tjej upplevde inte jag att jag blev uppmuntrad att utforska mina intressen inom teknik lika mycket som killar. Jag tänker att Tekla vill bidra till att främja tjejers nyfikenhet på saker som annars inte ligger så nära till hands för dom och avdramatisera den här miljön, säger Robyn.

Årets upplaga av festivalen innehåller 28 parallella aktiviteter där besökarna får prova på att kombinera teknik och kreativitet inom ett antal olika områden såsom rymdforskning, robotprogrammering, speldesign, musikproduktion, 3D-printing, proteinrening och mycket annat. Dessutom kommer festivaldagen avslutas och toppas med en dj-session med duon Y+M samt ett liveframträdande med Robyn i egen hög person.

Inspireras av sångerskan redan nu och lyssna Robyn & La Bagatelle Magiques senaste singeln Love is free nedan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA