x

Se totalmisslyckad anti-Beyoncé-demonstration

Se totalmisslyckad anti-Beyoncé-demonstration

Not a singel lady – eller någon annan anti-Beyoncé-demonstrant – dök upp när det var dags för den planerade protesten mot världsstjärnan. Kritiker hade bestämt sig för att protestera mot sångerskan utanför NFL:s högkvarter, men när det väl var dags dök ingen upp.

Istället vandrade en annan folkmassa längst Park Avenue. En folksamling som ville visa Beyoncé sitt stöd efter hennes omtalade Super Bowl-uppträdande den 7 februari. Till tonerna av Formation höll många upp handskrivna skyltar med olika budskap. En av skyltarna hade rubriken "Say Her name" följ av en lista med 16 namn på mörkhyade kvinnor som dött i polisrelaterade incidenter. Två andra plakat hade texterna "Why are people afraid of black pride?" samt "End police brutality and murder!"

Superstjärnans uppträdande på årets Super Bowl med senaste singeln Formation har fått motta en del kritik. En av kritikerna är före detta borgmästaren Rudolph Giuliani som menar att framträdandet var "skandalöst". Giuliani grundar sin kritik på att dansarnas kläder var inspirerade av den revolutionära Black Panthers rörelsen och han anklagar även Beyoncé för att stödja aktiviströrelsen Black Lives Matter. En annan som visat sitt klara missnöje är före detta SD-toppen Erik Almqvist.

Men när det väl var dags för kritikerna att protestera ekade det alltså tomt, däremot var många som ville hylla R&B-drottningen för hennes insats. Se både videon från den misslyckade demonstrationen och Beyoncés uppträdande här:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA