x

Seinabo Sey riktar skarp kritik mot svenska modemagasin

Seinabo Sey riktar skarp kritik mot svenska modemagasin

Seinabo Sey stod på gästlistan till Elle-galan. Men artisten valde att inte gå på modemagasinets tillställning – nu riktar hon kritik mot flera tidskrifter, skriver Dagens Nyheter. Anledningen är att omslagen saknar mångfald. Bristen på icke-vita personer får Seinabo Sey att reagera starkt. "Our beauty deserves covers! Where is the deversity?" skriver sångerskan på Instagram. I inlägget har flera bilder från olika modemagasin postats. Seinabo Sey menar att det brister i mångfaldsarbetet på tidningarna.

– Det är ju väldigt stor skillnad på ett omslag och ett litet hörn i en spalt inne i en tidning, och att sen säga att man gör någonting för mångfalden ... Vi ligger så otroligt mycket efter. Jag förstår inte hur många omslag man kan ha där det till och med är samma personer flera gånger under ett år, säger Seinabo Sey till Dagens Nyheter.

Hon berättar även om svaren hon fått efter publiceringen.

– Jag har fått ljumma svar från några tidningar där alla påstår att deras nästa nummer kommer att innehålla en person med lite färg på. Jag vill gärna att de återkommer om ett år så kan vi kolla hur många procent av tidningarna som gör det i stället, säger hon till DN.

 

 

OUR BEAUTY DESERVES COVERS! Where is the diversity @veckorevyn ?

Ett foto publicerat av Seinabo Sey (@seinabosey)

 

OUR BEAUTY DESERVES COVERS! Where is the diversity @ellesverige ?

Ett foto publicerat av Seinabo Sey (@seinabosey)

 

OUR BEAUTY DESERVES COVERS! Where is the diversity @chicmagasin ?

Ett foto publicerat av Seinabo Sey (@seinabosey)

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA