x

''Låten blir som en länk till min pappa''

''Låten blir som en länk till min pappa''

Aktuell med albumet Monsterland bjuder Vera Vinter på en spellista:

EVERYMAN EVERYWOMAN: YOKO ONO

– Mäktig och inspirerande 82-åring! Gillar att låten är ettrig och episk på samma gång.

POETERNA ÄR HELGONEN: STAFFAN HELLSTRAND

– Det är få personer vars textvärldar jag tycker så mycket om som Staffans. Texten till hans låt om Poeterna är fantastisk, den beskriver vad poesin gör med en.

IN THE DARK PLACES: PJ HARVEY

– PJ har funnits med länge i min skivsamling och den här låten är en favorit. Det är något med texten som hypnotiserar! Känns som jag är där, en tidig morgon ute på fälten och i skogen. Jag blir väldigt berörd när jag lyssnar på den här låten.

All ALONG THE WATCHTOWER: JIMI HENDRIX

– När jag hör Hendrix tänker jag på min pappa som när han levde både lyssnade och spelade mycket Hendrix på gitarr. Låten blir som en länk till min pappa.

GHOST HIGHWAY: MAZZY STAR

– Hope Sandovals släpiga röst i kontrast till råa gitarrer blir en perfekt/operfekt kombination.

A FOREST, TREE MIX: THE CURE

– Jag upptäckte The Cure sent. Var för liten under deras storhetstid på 80-talet så deras musik är som en skatt som jag grävt upp på senare år. A Forest spelar jag ofta på vinyl här hemma och gitarrtjejen i mig är svag för de lekfulla, melodiösa gitarrslingorna.

DANCING BAREFOOT: PATTI SMITH

– Romantik i rockballadform. Älskar den här låten och texten: "Here I go and I don't know why, I spin so ceaselessly,'til I lose my sense of gravity ... "

I AM THE WALRUS: THE BEATLES

– Blir inte mer surrealistiskt än så här. Magical Mystery Tour har funnits med under tiden jag jobbat med nya plattan. Tycker om de skruvade texterna. Textrader som "I am the walrus, coo coo cachoo ca coo coo cachoo" ...

A NEW CAREER IN A NEW TOWN – DAVID BOWIE

– Jag älskar titlar. När jag skriver mina låtar är det ofta titeln som kommer först. Den här Bowie-låten har en hel historia inskriven bara i titeln och soundet är helt grymt med munspelet kontra det synthiga och klubbiga.

Lyssna på hela listan:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA