x

Se Iggy Pop som nakenmodell

Se Iggy Pop som nakenmodell

21 studenter vid New York Academy of Art fick en udda skoluppgift. Under en kurs krokimålning, den 21 februari, var det ingen mindre än Iggy Pop som kastade kläderna och agerade nakenmodell. Uppgiften: porträttera punkens gudfader näck. Målningarnan är en del av utställningen Iggy Pop Life Class som har premiär på Brooklyn Museum senare i år. Bakom konstprojektet står museet och den Turner Prize-vinnande konstnären Jeremy Deller. Porträtten av en avklädd, 68-årig Iggy Pop kommer, utöver utställningen på Brooklyn Museum, att kunna betraktas på flera gallerier och museum. 

I en intervju med Pitchfork säger Projektledaren Jeremy Deller att den här typen av övningar är ett viktigt moment i en konstnärlig utbildning, för att utforska och förstå den mänskliga formen. Iggy Pops kropp kan ses som ett praktexemplar:
– För mig finns det en mening i att Iggy Pop är föremål för en 'Life Class'; hans kropp är central för förståelsen av rockmusik och dess plats i den amerikanska kulturen. Hans kropp har bevittnat mycket och skall därför dokumenteras, säger Deller till Pitchfork.

Så här såg det ut:

 

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA