x

Sjunger om läktarhat – hånas av HV71-fans

Sjunger om läktarhat – hånas av HV71-fans

Reggaestorbandet Partiet och Fredrik Boltes tog parti mot läktarhat med låten Som En Karl. Låten skildrar bland annat könsrollerna som bandet blev uppfostrade med under uppväxten i Jönköping på 90-talet. Versen går in på det hårda läktarklimatet under ishockeylaget HV71:s hemmamatcher som sångaren upplevde under 90-talet – det får flera av Jönköpingslagets fans att rasa.

"Tänk att fyra textrader kan uppröra så många snubbar", skriver bandet på Facebook. Delar av texten har publicerats:

"Visa pattarna, du dömmer som en kärring!"
skrek vi domaren när han dömde förjävligt
HV71 så familjevänligt
Stämningen på läktaren var härlig, ärligt!"

De raderna har lett till att sångaren Fredrik Boltes fått ta emot hårda ord på flera HV71-forum, bland annat på Facebook.

"HV71-forumen på internet kallas jag för bland annat "Fjolla", "DDR-socialist", "AFA-anhängare", "Idiot", "Sluthuvve", "Sopa" och "Pajas". Dessutom skriver nån "Hans föräldrar måste ha använt honom som dörrstopp" samt (min personliga favorit) "Han är säkert Frölundare."

Som tur var hann jag precis flytta från HV-land innan den här stormen började ... PS. Jag hatar verkligen ishockey, skriver Fredrik Boltes på Partiets Facebooksida.

GAFFA har varit i kontakt med Fredrik Boltes som är införstådd med att texten kan väcka känslor:

– Jag fattar att det blir starka reaktioner, jag reagerar också starkt när jag tänker på skillnaderna på vad som var allmänt accepterat då och nu. Min feministiska kamp handlar inte om att föra kvinnors talan, utan om att våga ifrågasätta min roll både nu och då samt försöka vara en förebild för snubbar som växer upp idag, inte minst för min egen son.

Hur bemöter du alla hårda ord?

– Jag har alltid kritiserat frikyrkan, den överbetalda proffsidrotten och bristen på kultur i Jönköping och på så sätt alltid skapat mig starka meningsmotståndare där. Jag är inte ett dugg rädd för att spela där bara för att några stackars nät-troll blir griniga över en låt. Jag har varit med om värre.

 

Tänk att fyra textrader kan uppröra så många snubbar....Raderna:"Visa pattarna, du dömmer som en kärring!"skrek vi...

Publicerat av Partiet den 29 februari 2016


FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA