x

Här är mars månads viktigaste konserter

Här är mars månads viktigaste konserter

Vissa Nätter är speciella

Först Bad Cash Quartet, sen pseudonymt som Jonas Game men sedan 2012 musicerar Jonas Lundqvist under egen flagg och inför albumsläppet Vissa Nätter har han kastat ur sig pangsingel efter pangsingel. Vi är såklart riktigt intresserade av hur det hela ter sig live.

Här ser du Jonas Lundqvist:
4/3, Stockholm, Debaser Strand
11/3, Göteborg, Pustervik
18/3, Malmö, Babel

Hörumej Annie Lööf?

Ibland behövs inte så många fina omskrivningar eller hyllningsord för att förklara varför en spelning är riktigt, riktigt intressant. Ibland räcker det med att specificera vad som erbjuds. Som i det här fallet: en får se Erik Lundin OCH Michel Dida. Det blir Annie Lööf och Höru Mej Bae. Samma kväll. Det är såklart en grym line up.

Här ser du Erik Lundin & Michel Dida:
10/3 Växjö, Kafé De Luxe
11/3, Malmö, Babel

Solbadad hipster-metal

När sa du senast "Lite black metal vore najs"? Om du inte säger det ofta, men du inser att du sagt det någon gång, kan det mycket väl ha varit 2013 för det var året när alla omfamnade Deafheavens album Sunbather – vilket gav bandet en hipster-metal-stämpel. Men hajpen har hållit i sig, och faktum är att de är grymma live.

Här ser du Deafheaven:
18/3, Stockholm, Debaser Medis
20/3, Göteborg, Pustervik

Norska på kärlekslåtsturné

För vän av elektronisk popmusik är Susanne Sundførs namn väldigt bekant. Första albumet släpptes redan 2008 och samarbeten med M83 och Röyksopp har fått hennes röst att färdas långt från det norska fjordlandskapet. Det riktiga genombrottet kom dock först med senaste Ten Love Songs från förra året och hon imponerade stort under Way Out West.

Här ser du Susanne Sundfør:
29/3, Stockholm, Cirkus
30/3, Göteborg, Pustervik
31/3, Lund, Mejeriet

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA