x

Svensk grupp med hedervärt uppdrag – klara för Ullevi

Svensk grupp med hedervärt uppdrag – klara för Ullevi

Det är inte bara Iron Maiden, Bruce Springsteen och Håkan Hellström som står på Ullevis scen i sommar. Den sistnämnde blir inte ensam Göteborgare att hålla hov på arenan som byggdes 1958. Rockbandet Art Nation kommer att locka publik från närmre 80 länder – de inviger Gothia Cup på Ullevi med världspremiären av fotbollsturneringens första officiella låt. 

– Det är en magisk känsla att veta om att vi kommer stå inför 50 000 åskådare i sommar och visa upp Art Nation på hemmaplan på den största arenan vi har. Det kommer antagligen kännas som en dröm, säger sångaren Alexander Strandell till GAFFA.

Bandet, som grundades 2014, gick från källaren till Ullevi under ett intensivt år. Det var 2015 som allt tog oväntad fart. Art Nation gav sig ut på på vägarna med bland annat Europe och D-A-D, släppte albumdebuten Revolution och nominerades i kategorin Årets svenska genombrott av GAFFA och plattan prisades utomlands. Visionen var tydlig från start; att bli världens största rockband på ett år.

I samband med Gothia Cup-invigningen kommer låten We Are Better Together att spelas tillsammans med dirigenten Ulf Wadenbrandt och orkester, samt Brunnsbos musikklasser.

– Låten handlar om rättvisa, kärlek, gemenskap och allting som både Gothia Cup och Art Nation står för. Det har varit en ära att få jobba med Ulf Wadenbrandt, han är en fantastisk person och otroligt duktig.

Vad ska en bra fotbollslåt innehålla?

– Jag tycker det är viktigt att det symboliserar allting som har med idrotten att göra och inte bara spelet. Precis som i musiken så är det så mycket mer än att bara släppa skivor och spela live, det är en stor gemenskap och man träffar andra människor som har samma passion för det man själv älskar att göra, och det tror jag är viktigt att ha med i en sådan här låt.

Är det någon i bandet som spelat Gothia Cup?

– Jag har dålig koll på det, men jag tror inte någon har det i bandet, dock har jag alltid varit ett stort fan och min lillebror spelade final förra året med P18 på Ullevi.FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA