x

''Förutom Zara Larsson har någon ens sagt något intressant de senaste fyra åren?''

''Förutom Zara Larsson har någon ens sagt något intressant de senaste fyra åren?''

Han är en av landets mest populära män och skulle helst se alla sina ägodelar brinna upp. Dessutom är han aktuell med det efterlängtade albumet Vissa Nätter. Läs om varför han själv och Zara Larsson är mest intressanta i landet och huruvida det blir någon Bad Cash-reunion eller inte.

Hej Jonas. Hur är läget?

– Det är bra!

Vad gör du?

– Jag är precis på väg hem från tennisen.

Just det. Du är tränare va?

– Ja, jag har skapat en av dom cigaretttätaste idrottsföreningarna här i landet. Det är för vuxna. Mest andra musiker, författare och löst folk från innerstan.

Musiker och författare säger du ...

– Ja nu fattar att du vill ha några namn men jag lämnar inte ut några. Kolla vårt Instagram-konto istället. Klubben heter TK Örnen.

Du bor fortfarande i Stockholm. Händer det att du saknar Göteborg?

– Det händer att jag drabbas av dom känslorna en del, men jag har hela mitt liv här uppe nu, no turning back. Jag är mest så himla glad att jag har ett jobb och någonstans att bo, att jag lyckats skaffa en liten familj. Jag trodde inte det var för mig, men att ha nånstans att ta vägen på dagarna och att det finns någon som blir glad när man kommer hem. Göteborg, São Paulo, jag hade inte bytt det mot något.

Och festen då?

– Kommer aldrig sluta med den men jag festade i Göteborg 1995 till 2009. Jag har gett den stan allt jag hade. Det var också en känsla och en anledning att komma därifrån. Jag orkade inte med att gå runt på dom jävla gatorna mer.

Har du åldersnoja förresten?

– Nej, det har jag aldrig haft. Alltså det självförtroende som jag har nu hade jag behövt när jag var ung. Jag brydde mig om så mycket meningslösheter då, nu är man så medveten att man är på vägen mot döden. Youth is wasted on the young som man säger.

Så, en fråga du fått innan. Hur går karriären?

– Haha! Mm jamen det går väl fantastiskt bra... men så här, spela live det är jag bäst i landet på. Skriva låtar där är jag topp 4. Göra intervjuer, topp 2. Sen hur det går med min karriär det vet vi först om 20 år är jag legend då eller inte? Antagligen inte, haha.

Topp 2 alltså. Vem håller förstaplatsen?

– Jag själv, en bättre dag än idag. Men jag kan känna så här lite att det är otroligt vad många propra, duktiga nyduschade artister vi har i det här landet alltså, som suttit i skolbänken och lyssnat på nån handels-människas råd om hur man ska bli en popstjärna som kan gå hem, rätt ner i tacohelvetet. Fast kanske är jag bara avundsjuk på deras hårfäste. Jag är väl egentligen det enda manliga alternativet i Sverige. Förutom Zara Larsson har någon ens sagt något intressant de senaste fyra åren?

Din senaste singel handlar just om "folk och deras jävla karriärer". Vad är det du stör dig på?

– Jag är avundsjuk. Över att dom verkar kunna gå in så mycket för ett jobb. Jag skulle aldrig kunna göra det, dom kan jobba sig igenom vad som helst, hela landet skulle kunna brinna, de skulle bara kunna jobba sig igenom det. Det handlar om entreprenörer som mår ganska bra och bor i Stockholms innerstad.

Som du då ungefär?

– Ja, jag är ju elitist, det passar ju bra här uppe. Jag är en av dom jag sjunger om haha.

Om förra skivan var mer tillbakablickande så känns den här väldigt nu, nu.

– Ja så är det. Det var så blev hela skivan till, hela känslan är mer direkt. Det var den typen av låtar jag var intresserad av att skriva.

Vissa andra i din "genre" gillar att romantisera dåtiden?

– Ja, men jag fattar varför, det är så himla lätt ju. Men jag ville inte vara en kille med akustisk gitarr som kisar mot solen och sjunger om dåtiden, fuck det alltså.

Vad är ditt mål med den här skivan?

– Haha, eh. Ja du, mitt mål det är att jag vill ut och spela live, det är där jag hör hemma, det finns ingen bättre än mig live just nu.

Inte ens Håkan på Ullevi?

– Det är som att jämföra The Fall med U2, och hur ska du göra det?

På tal om det. I år är det återföreningarnas år. När får vi se Bad Cash Quartet tillsammans igen?

– Hur ska ett sånt band ens kunna återuppstå? Bad Cash Quartet var ungdomen personifierad, och allt det där skulle försvinna direkt om vi återuppstod. Våra skivor skulle bli värdelösa. "Dom är tillbaka! Se Bad Cash på Bråvalla!" Det hade varit rätt sunkigt.

Samtalstid: 29:48


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA