x

''En vädjan till ens egna, rastlösa hjärta''

''En vädjan till ens egna, rastlösa hjärta''

I samband med internationella kvinnodagen håller Malmökvintetten Skilla videopremiär för senaste singeln Soon I'll Dance. Indiepopparna har släppt tre fullängdare och gjort sig ett namn som liveakt sedan starten för sju år sedan. Målet med låten var att finna det där direkta livesoundet och samtidigt ta itu med ett rastlöst hjärta:

Soon I'll Dance är en vädjan till ens egna, rastlösa hjärta. Ett omsorgsfullt men allvarligt snack med sig själv, säger sångaren Nina Christensen

Skådespelarinsatsen och manus står Amanda Ekblom Käck för. Fyra ord räckte för att få en klar vision och sätta videon i verk under en tremånadersresa i USA.

Give me some time var textraden vi fastnade för och det som blev temat för videon. Att ge sig själv tid, stänga in sig och bryta ihop innan en kan gå vidare efter ett trauma. Det är också det som huset och röran i videon symboliserar, att totalt gå in i sitt huvud och stänga av resten av världen. Och först när en gjort det kan en vända blicken utåt igen, säger Amanda Ekblom Käck, Mohave Media

Senaste albumet A Storm släpptes under hösten 2013 och singeln Wounded Hearts figurerade i MTV-serien Catfish. Skilla består av Nina Christensen, Lisa Godin, Vanja Gottlow, Amanda Savbrant och Elin Hörberg som arbetat fram låten tillsammans med Julia Öjbrandt i Tambourine Studios.

Mohave Media står för produktionen av videon som har premiär nedan:FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA