x

Mello-Frans utreds för plagiat

Mello-Frans utreds för plagiat

Först var det Anna Book som stötte på patrull med låten Himmel För Två. Bidraget diskades från Melodifestivalen eftersom att låten tidigare tävlat för Moldaviens räkning i uttagningen till Eurovision. Nu är det Frans Jeppsson-Wall som fått en mello-motgång inför finalen. Storfavoritens låt If I Were Sorry har dragit flera öron till sig och misstänks vara väldigt lik Matt Simons låt Catch & Release från 2014, avslöjar Expressen.

Enligt tidningen är likheten under utredning av Matt Simons skivbolag, Pias Recordings. Henrik Nyström, general manager för Pias i Norden, har kommenterat Frans Jeppsson finalklara bidrag:
– Jag har bara hunnit lyssna snabbt en gång men kan konstatera ganska snabbt att likheterna är slående. Vi håller på att undersöka saken vidare nu, säger han till Expressen.

Informationen ska ha nått fram till bolagets filial i London. Men det är ännu oklar om det vidtas några åtgärder.
– Folk har reagerat över att låtarna låter likadant. Den informationen har nått fram till huvudkontoret i England från olika håll och de kommer att undersöka saken närmare, säger Henrik Nyström till tidningen.

Är det slående likt?

Frans Jeppsson-Wall: 

Matt Simon:

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA