x

Crystal Castles avbokade efter ex-sångerskans uttalande

Crystal Castles avbokade efter ex-sångerskans uttalande

Den nya konstellationen Crystal Castles med Ethan Kath i spetsen och nya sångerskan Edith Frances skulle ha uppträtt på ett kommande South By South West-showcase, men har nu avbokats.

Detta efter att den före detta sångerskan Alice Glass öppet har gått ut och sagt att Kath inte är lämplig att uppträda på eventet, som har som syfte att showcasea kvinnliga artister. 

"Som en person som kände Ethan Kath på ett personligt och professionellt plan så är det min åsikt att han inte är en lämplig artist att uppträda på ett event med feministisk vinkel", säger hon till The Verge.

Alice Glass har tidigare gått ut och sagt att hon känt sig illa behandlad och manipulerad av Kath, som i sin tur påstått att Glass bidrag till Crystal Castles framgångar varit minimala.

Event-arrangören försvarade till en bokningen av Crystal Castles och menade att man inte vill involvera sig "in the politics of things", men har sedan vänt om och gått ut med följande uttalande:

''Vi arrangerar det här i syfte att belysa den bristande jämställdheten mellan könen, något som vi bryr oss innerligt om, och vi vill inte att bandets närvaro ska påverka det viktiga uppdraget".

FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA