x

Svenska postpunkare följer upp 33 år gammal debut

Svenska postpunkare följer upp 33 år gammal debut

Brända Barn lade av när det stora genombrottet hägrade på 80-talet. Efter det smått kultförklarade albumet Allt Står I Lågor var det färdigspelat. Nu står det klart att Sundsvallsbandet följer upp den 30 år gamla debuten. Den 10 mars släpps singeln Över Bron från kommande comebackalbum och postpunkarna gästas av singer-songwritern Pheeyownah

Allt Står I Lågor röstades fram till årets album 1984 av rockmagasinet Schlager, framför Imperiets Rasera. Men när årets grupp korades blev det omvänd ordning på de likartade banden.

Brända Barn bröt flera år av tystnad och återförenades officiellt i samband med 30-årsjubileet 2013. För att fira släpptes samlingsboxen Konfrontationer som bland annat innehöll debutplattan i sin helhet, outgivna klenoder och det nya spåret Kåt På Exponering – som gick rakt in i lurarna hos GAFFAs recensent Mathias Skeppstedt:

"Brända Barn tar en lite annorlunda väg med deras nya låt Kåt På Exponering, de låter Sanken Sandqvist ratta till en modern produktion, slänger in lite New Order-körer och levererar en riktigt vass liten danspärla med en som vanligt tänkvärd text av Anders Brodin".

Lyssna på en Över Bron-teaser:FÖLJ GAFFA PÅ FACEBOOK FÖR SENASTE MUSIKNYTT


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA